Politica de confidențialitate și cookie-uri

Takeda - Notificare de confidențialitate

Ultima actualizare: decembrie 2019

Takeda recunoaște și respectă drepturile de confidențialitate ale persoanelor cu privire la datele lor personale. Această Notificare de confidențialitate („Notificare”) explică ce tip de date cu caracter personal putem colecta de la dvs. și modul în care le folosim.

Confidențialitatea dvs. este importantă pentru noi. Dacă aveți întrebări cu privire la practicile de confidențialitate ale Takeda sau doriți să vă exercitați drepturile referitoare la datele personale pe care Takeda le-a colectat despre dvs., vă rugăm să ne contactați așa cum este descris în secțiunea de mai jos „Cum să ne contactați”.

Aplicabilitate și organizații reglementate de această Notificare de Confidențialitate

Takeda este un grup de companii cu operațiuni la nivel global. Grupul Takeda („Takeda”, „noi”, „nouă”, „ai noștri”) include compania-mamă, Takeda Pharmaceutical Company Limited și afiliații săi. Pentru informații de contact legate de afiliatul dvs. local, vă rugăm să consultați website-ul Takeda la https://www.takeda.com/countries.

Această Notificare se aplică website-urilor Takeda, paginilor de social media, aplicațiilor (mobile), sondajelor, acțiunilor de sprijin pentru pacienți și specialiști din domeniul sănătății, precum și pentru alte servicii și activități Takeda care afișează sau se referă la această Notificare (denumite „Servicii”). Orice persoană care accesează, navighează sau utilizează prin alte mijloace Serviciile, fie manual, fie printr-un dispozitiv sau program automat, este considerată „Utilizator”.

Toți utilizatorii sunt obligați să respecte termenii acestei Notificări și orice condiții specifice de utilizare asociate cu Serviciul aplicabil. Utilizând  continuu Serviciile Takeda înseamnă că vă dați acordul pentru colectarea, folosirea și dezvăluirea datelor dvs. personale, așa cum este descris în această Notificare.

Datele personale pe care le colectăm și le utilizăm

Takeda colectează date personale pentru a opera eficient și pentru a vă furniza cele mai bune experiențe asociate Serviciilor.

Takeda colectează informații direct de la dvs. prin interacțiunile dvs. cu noi atunci când vă înscrieți pentru un Serviciu, încheiați un contract cu noi, ne trimiteți o cerere și prin diferite alte angajamente pe care le-am putea avea cu dvs. Putem folosi tehnologii care colectează automat informații atunci când vizitați site-urile noastre, vizualizați reclamele noastre sau utilizați produsele sau serviciile noastre.

De asemenea, putem colecta date despre dvs. de la terți, cum ar fi furnizorii, contractorii și partenerii noștri de afaceri. De exemplu, putem folosi astfel de date ale terților pentru a confirma informații de contact sau financiare, pentru a verifica licența profesioniștilor din domeniul sănătății și pentru a verifica referințele.

Cum utilizăm datele cu caracter personal

În funcție de relația dvs. cu Takeda, Takeda utilizează datele personale pe care le colectează pentru o serie de scopuri de bază, descrise detaliat mai jos:  (1) pentru operațiuni comerciale (marketing și vânzări, cercetare și dezvoltare, asistență pentru pacienți, donații și sponsorizări, comunicări), (2) pentru administrarea afacerilor (finanțe și contabilitate, resurse umane, activități de prevenție și cercetare), (3) pentru gestionarea afacerilor (audit intern, gestionarea activelor, controale ale sistemului și afacerii) și (4), după caz, pentru protejarea sănătății, siguranței și securității personalului Takeda și respectării cerințelor și obligațiilor legale. Takeda nu vinde datele dvs. personale.

Este posibil să utilizăm date personale:

 • Pentru a comunica cu dvs. cu privire la orice solicitări sau întrebări pe care le puteți trimite și pentru a vă oferi sprijinul sau serviciul aferent.
 • Pentru a vă contacta din când în când, pentru a vă oferi informații importante, notificări necesare și materiale promoționale.
 • Pentru a vă trimite informații administrative, de exemplu, informații referitoare la (modificări la) Servicii pe care le furnizăm.
 • Pentru a personaliza experiența dvs. atunci când utilizați Serviciile noastre, prezentându-vă produse și oferte adaptate pentru dvs.
 • Pentru a vă identifica cui trimiteți mesaje folosind Serviciile noastre.
 • În scopuri comerciale, cum ar fi analiza datelor, audituri, monitorizarea și prevenirea fraudei, dezvoltarea de noi produse, consolidarea, îmbunătățirea sau modificarea Serviciilor noastre, identificarea tendințelor de utilizare, determinarea eficienței campaniilor noastre promoționale, efectuarea de sondaje și operarea și extinderea activităților noastre de afaceri.
 • Pentru a înțelege mai bine cum vă afectează produsele și Serviciile noastre, să urmărim și să răspundem problemelor de siguranță și să dezvoltăm și îmbunătățim în continuare produsele și Serviciile noastre.
 • Pentru a oferi programe speciale, activități, studii clinice, evenimente sau promoții prin intermediul Serviciilor noastre care au termeni specifici, notificări de confidențialitate și/sau formulare de consimțământ informat care explică modul în care datele cu caracter personal furnizate vor fi procesate în legătură cu un astfel de program special. Unele dintre aceste programe speciale pot implica partajarea informațiilor cu un terță parte, iar Takeda vă va oferi o notificare despre acest lucru. Vi se poate oferi posibilitatea de a vă da acordul sau de a renunța la partajarea datelor dvs. cu o astfel de terță parte. Dar, în unele cazuri, poate fi necesar să fiți de acord să partajați cu o terță parte pentru a participa la programul special. Datele cu caracter personal pe care le furnizați pot fi utilizate de către terța parte în conformitate cu termenii programului special și, dacă nu se prevede altfel în termenii programului special, în scopuri proprii, în conformitate cu propriile politici/termeni. Vă recomandăm să consultați atât termenii programului special cât și orice politici/termeni aplicabile/i terților înainte de participare.
 • După cum considerăm necesar sau adecvat: (a) conform legii aplicabile, inclusiv legile din afara țării de reședință; (b) să respecte procesul legal; (c) să răspundă cererilor din partea autorităților publice sau guvernamentale, inclusiv a autorităților din afara țării de reședință; (d) să ne aplicăm termenii și condițiile; (e) să ne protejăm operațiunile noastre sau ale oricăruia dintre afiliații noștri; (f) să ne protejăm drepturile, confidențialitatea, siguranța sau proprietatea noastră și/sau pe cea a afiliaților noștri, a dumneavoastră sau a altora; (g) să ne permită să urmărim despăgubirile disponibile sau să limităm daunele pe care le putem suporta.

Bazele legale pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Atunci când Takeda se angajează în prelucrarea datelor dvs. personale, o va face doar dacă acest lucru este permis, menționat de asemenea, că are o bază legală pentru prelucrarea datelor dvs. personale. Bazele legale pe care s-ar baza Takeda includ:

 • când avem un contract sau un acord cu dvs. - de exemplu, un contract pentru furnizarea de bunuri sau servicii (de exemplu, atunci când vă implicați alături de noi pentru a participa la un eveniment organizat Takeda sau pentru a dispune de informații online) sau un contract de muncă;
 • când trebuie să ne supunem unei obligații legale - de exemplu, atunci când prelucrarea datelor dvs. este o cerință legală, de exemplu, în unele țări există cerințe privind transparența în ceea ce privește interacțiunea cu profesioniștii din domeniul sănătății sau pentru a furniza informații autorităților în caz de evenimente adverse legate de utilizarea produselor noastre;
 • când prelucrarea datelor este de interes vital pentru dumneavoastră - de exemplu, când acest lucru vă poate proteja viața;
 • când prelucrăm datele dvs. pentru interesele noastre legitime ca și companie farmaceutică în conformitate cu politicile noastre corporative - de exemplu, pentru a comunica cu dvs. despre produsele și serviciile noastre, despre cercetarea științifică și oportunitățile educaționale, studiile științifice și de cercetare de piață, precum și pentru continuarea efectivă a operațiunilor noastre de afaceri.
   

În toate situațiile în care nu există un alt temei juridic, Takeda vă va solicita acordul (cunoscut sub numele de „consimțământ”) ca bază legală pentru prelucrarea datelor dvs. personale.

Rețineți că, dacă vă oferiți consimțământul, vă puteți retrage în orice moment consimțământul contactându-ne, așa cum este descris în secțiunea „Cum să ne contactați”. De asemenea, este important să știți că aveți și alte drepturi cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, consultând secțiunea „Drepturile dvs. legate de datele dvs. personale”.

Cui distribuim datele personale

Distribuim date filialelor și afiliaților Takeda; furnizorilor care lucrează în numele nostru; atunci când este cerut de lege sau pentru a răspunde procesului legal; pentru a ne proteja clienții; pentru a proteja viețile; pentru a menține securitatea Serviciilor noastre; și pentru a proteja drepturile sau proprietatea Takeda.

În astfel de cazuri, Takeda va solicita acestor terți să protejeze confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal care le sunt distribuite. Aceste terțe părți vor fi obligate să fie de acord că nu vor utiliza sau dezvălui date cu caracter personal despre dvs., cu excepția cazului în care este necesar pentru a ne furniza servicii sau pentru a efectua servicii în numele nostru sau pentru a respecta legile sau reglementările aplicabile.

Cum vă protejăm datele personale

Am implementat o varietate de tehnologii de securitate și proceduri organizaționale pentru a vă proteja datele personale de accesul, utilizarea și dezvăluirea neautorizate. De exemplu, stocăm datele dvs. personale în sisteme computerizate care au diverse tipuri de controale de acces tehnice și fizice, cum ar fi criptarea. Takeda a implementat controale de securitate a datelor rezonabile din punct de vedere comercial, în conformitate cu standardele industriei, cu toate acestea, Takeda nu poate garanta securitatea informațiilor dvs. De asemenea, este important să vă protejați împotriva accesului neautorizat către parola/parolele dvs. și către computer, dispozitive mobile, etc. Dacă aveți motive să credeți că interacțiunea dvs. cu noi nu mai este sigură (de exemplu, dacă considerați că securitatea oricărui cont pe care l-ați putea avea cu noi a fost compromisă), vă rugăm să ne anunțați imediat așa cum este descris în secțiunea de mai jos „Cum să ne contactați”.

Unde stocăm și prelucrăm datele cu caracter personal

Deoarece Takeda este o organizație multinațională cu locații în multe țări ale lumii, datele dvs. personale pot fi stocate și prelucrate în orice țară în care operăm, inclusiv acolo unde avem facilități sau în care avem angajați furnizori de servicii. Takeda ia măsuri pentru procesarea datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile prezentei notificări și cu cerințele legii aplicabile.

Drepturile dvs. legate de datele dvs. personale

Aveți de ales cu privire la datele pe care le colectăm. Când vi se solicită să partajați datele dvs. personale cu Takeda, puteți refuza; cu toate acestea, alegerea dvs. de a nu partaja datele dvs. personale cu Takeda poate însemna că nu veți putea utiliza sau beneficia (pe deplin) de Serviciile, funcțiile sau ofertele noastre.

Takeda respectă dreptul dvs. sau, acolo unde este permis de lege, al reprezentantului dvs. autorizat, de a fi la curent și de a vă informa despre datele dvs. personale pe care le-am colectat, utilizat sau divulgat. În plus, dumneavoastră sau reprezentantul dvs. autorizat aveți dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea acestor date cu caracter personal, precum și de a solicita eliminarea datelor dvs. personale deținute de terții cu care desfășurăm activități. Takeda nu vă va discrimina pe baza exercitării oricăruia dintre aceste drepturi.

Pentru mai multe informații despre drepturile dvs. de confidențialitate sau dacă nu puteți rezolva o problemă direct cu noi și doriți să faceți o reclamație, vă rugăm să contactați autoritatea competentă pentru protecția datelor care este responsabilă de asigurarea respectării legilor privind confidențialitatea în țara dvs. de reședință. Persoanele cu reședința în EEA pot găsi lista autorităților lor locale de protecție a datelor la https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en. Pentru mai multe detalii despre autoritățile de protecție a datelor din alte jurisdicții, vă rugăm să ne contactați așa cum este descris în secțiunea de mai jos „Cum să ne contactați”.

Copii

Takeda tratează informațiile despre copii cu o atenție deosebită, pentru a se asigura că primesc protecție și siguranță suplimentară. În unele cazuri, putem colecta date cu caracter personal despre copii, cu acordul unui părinte sau al unui tutore, pentru a le furniza Serviciile noastre, cum ar fi activitățile clinice sau programele de sprijin pentru pacienți. Nu solicităm în alte privințe, cu bună știință, date de la copii și nu facem promovare.

În calitate de părinte sau tutore, dacă doriți să eliminați datele personale legate de copilul dvs., vă rugăm să ne contactați așa cum este descris în secțiunea de mai jos „Cum să ne contactați”.

Web, Cookie-uri și tehnologii similare

Takeda utilizează cookie-uri (fișiere mici de text plasate pe dispozitivul dvs.) și tehnologii similare, direct sau prin terți, pentru furnizarea Serviciilor și pentru a ajuta la colectarea datelor. Aceste date permit Shire, printre altele, să vă stocheze preferințele și setările; să vă permită conectarea la website-uri sau aplicații; să vă furnizeze publicitate pe baza intereselor; să prevină fraudele; și să analizeze performanța Serviciilor sale.

În plus, Takeda folosește servicii de analiză web (de exemplu, Google Analytics) pentru a colecta date analitice ale website-urilor. Informațiile generate prin utilizarea site-ului (inclusiv adresa dvs. IP prescurtată) sunt transmise acestor servicii de analiză web. Aceste informații sunt folosite pentru a evalua utilizarea de către vizitatori a domeniului, pentru a întocmi rapoarte statistice privind activitatea site-ului și pentru a oferi alte servicii legate de activitatea de utilizare a site-ului și a internetului.

În plus, putem colabora cu furnizori de servicii terți pentru a difuza reclame cu privire la bunuri sau servicii care pot fi de interes pentru dvs. atunci când accesați și utilizați Serviciile noastre și site-urile terților. Unele dintre reclamele din Serviciile noastre sau de pe site-urile terților pot fi personalizate, ceea ce înseamnă că acestea sunt destinate să fie relevante pentru dvs. bazându-ne pe ceea ce noi, sau rețeaua de publicitate online care difuzează reclama, știm despre dvs. sau despre activitatea de navigare de pe computerul dvs. atât pentru Servicii cât și pentru site-urile terților.

Servicii terțe

Această Notificare nu se referă la, și Takeda nu este responsabilă pentru, termenii de utilizare, informații sau practici de confidențialitate ale unor terți, inclusiv orice terți care operează orice site sau serviciu de care se leagă Serviciul Takeda. Includerea unei legături la Serviciul Takeda nu implică aprobarea noastră sau a afiliaților noștri cu privire la site-ul sau serviciul corelat.

Rețele sociale

În general, rețelele sociale sunt instrumente interactive care vă permit să colaborați și să partajați informații. Takeda poate colecta anumite date cu caracter personal pentru a vă permite să utilizați funcțiile rețelei sociale online. Takeda poate folosi, de asemenea, aceste instrumente pentru a posta sau partaja date personale cu alții. Când utilizați rețelele sociale, ar trebui să fiți foarte vigilenți cu privire la datele personale pe care alegeți să le partajați cu alții. Takeda furnizează notificări și opțiuni cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt colectate, utilizate și divulgate pe website-ul său, rețelele sociale și alte Servicii. Atunci când te angajezi în activități pe rețelele sociale, nu ar trebui să postezi informații despre terți fără acordul lor.

Cum să ne contactați

Takeda apreciază orice întrebări sau comentarii pe care le puteți avea cu privire la această Notificare sau la punerea în aplicare a acesteia. De asemenea, puteți solicita această Notificare într-un format alternativ, dacă este necesar din cauza unei dizabilități. Orice astfel de întrebări, comentarii sau solicitări trebuie trimise folosind informațiile de contact de mai jos. Vă rugăm să rețineți că, comunicările prin e-mail nu sunt întotdeauna sigure, așa că vă încurajăm să nu includeți informații confidențiale în e-mailurile dvs. către noi.

Detalii de contact:

Adresa de corespondență: În atenția: Responsabil cu protecția datelor, Departamentul juridic, Takeda Pharmaceuticals International AG, Thurgauerstrasse 130, CH-8152 Glattpark-Opfikon (Zürich), Elveția.

Adresa de e-mail: privacyoffice@takeda.com

În Statele Unite, puteți contacta Takeda la 1-800-676-8975.

Actualizări la Notificarea noastră privind confidențialitatea

Takeda poate actualiza această Notificare din când în când. Vă rugăm să verificați periodic această Notificare pentru modificări. Dacă operăm modificări, Notificarea actualizată va fi publicată cu o dată de intrare în vigoare revizuită. Vă recomandăm să consultați periodic această pagină pentru cele mai recente informații despre practicile noastre de confidențialitate.

Utilizând în continuare Serviciile noastre după publicarea modificărilor la Notificare, înseamnă că acceptați aceste modificări.