cum se tratează angioedemul ereditar?

 

Când discutați cu medicul, poate fi util să îl întrebați despre diferite opțiuni de tratament pentru AEE. Aceste opțiuni includ tratamentul preventiv și on-demand (la nevoie).

 

Tratament preventiv al AEE

Tratamentul preventiv al AEE se mai numește și tratament profilactic. Acesta implică să luați de rutină medicamente pentru a vă ajuta să aveți mai puține atacuri sau atacuri mai puțin severe.

Tratament on-demand al AEE

Tratamentul on-demand (la nevoie) al AEE este un tratament utilizat pentru a trata simptomele unui atac AEE. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de tratament acut.

 

Nu orice persoană cu AEE va avea un atac care să-i afecteze căile respiratorii, dar riscul există. Aceste atacuri pot pune viața în pericol, așa că principalele organizații din domeniul sănătății recomandă tuturor celor cu AEE acces la tratamentul on-demand. Dacă suferiți de AEE este important să discutați cu medicul despre tratamentul on-demand.

 

AEE vă poate afecta și emoțional - aflați mai multe despre impact. 

bine de știut

Deoarece AEE poate afecta atât de diferit oamenii este important să colaborați îndeaproape cu medicul, pentru a dezvolta un plan de tratament potrivit pentru dumneavoastră.